Raamat loosungite ja lootuste põlvkonnast kui juubelikingitus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu esitlusel olijad vaatasid huviga mustvalgeid pilte ja tundsid ära tuttavaid inimesi ja kohti.
Raamatu esitlusel olijad vaatasid huviga mustvalgeid pilte ja tundsid ära tuttavaid inimesi ja kohti. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallasisese linna ja piirkonna lugu jõudis kolmanda raamatuni, see on Olev Pauksoni “Loosungid ja lootused. Kilingi-Nõmme 1946–1962”, mille esitlusel laupäeva õhtul kohalikus klubis ihales autori autogrammiga raamatut poolsada huvilist.

Kilingi-Nõmme ajaloo kolmas veel trükilõhnane raamat on autori ja väljaandja MTÜ Arendus- ja Innovatsioonikeskuse (AIK) Livonia kingitus Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks.

Paljudele esitlusel olnutele kangastub 272-leheküljelist raamatut sirvides ja autori erakogust pärit foto- ja dokumendikoopiaid uurides oma noorus või töömehetee algus, aga ka tuttavate ja lähedaste lugu. Hilisematele põlvkondadele annab faktipõhine trükis aimu, kuidas elati vahetult sõja järel, mismoodi stalinistliku surve all moodustati kolhoose, küüditati edukaid talupidajaid, ehitati kooli- ja kultuurimaju, lauldi-tantsiti ja peeti pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles