Hedda Peedil valmis taas teos kodulinnast

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Café Grandis esitleti üleeile pärnaka Hedda Peedi raamatut “Pärnu maiasmokad ehk preili Ponks ja papa Snaps maiustamas”. 160-leheküljelisest kirjutisest saab teada, mida mõnusat on valmistatud Pärnus aastani 1940, millist maiust toodeti nõukogude ajal ja mida pakuvad praegused magusameistrid.

“Kõik sai alguse kommipaberitest. Nägin ühe kollektsionääri albumis Vesseti kommivabriku Progress kommipabereid 1930ndatest. Küll olid ilusad! Kuna kommimeistreid ei ole Pärnus kuigi palju olnud, võtsin uurida ka jäätisetegijaid, vahvlimeistreid ja meeste maiusi nagu vein, õlu ja kangemadki napsid. Ja veel limonaad,” avaldas Peet.

“Uurimise käigus avastasin, et Pärnus on kohvi ja kakaod toodetud, tuletikke ja paberossikesti tehtud. Kõik see kuulus 1930ndatel moeka elu juurde,” märkis raamatu autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles