Café Grandis esitleti üleeile pärnaka Hedda Peedi raamatut “Pärnu maiasmokad ehk preili Ponks ja papa Snaps maiustamas”. 160-leheküljelisest kirjutisest saab teada, mida mõnusat on valmistatud Pärnus aastani 1940, millist maiust toodeti nõukogude ajal ja mida pakuvad praegused magusameistrid.
Tellijale
Hedda Peedil valmis taas teos kodulinnast
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kõik sai alguse kommipaberitest. Nägin ühe kollektsionääri albumis Vesseti kommivabriku Progress kommipabereid 1930ndatest. Küll olid ilusad! Kuna kommimeistreid ei ole Pärnus kuigi palju olnud, võtsin uurida ka jäätisetegijaid, vahvlimeistreid ja meeste maiusi nagu vein, õlu ja kangemadki napsid. Ja veel limonaad,” avaldas Peet.