Are kodukaunistajad panevad majad särama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistus.
Jõulukaunistus. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Are vallas lükkus kodukaunistamise konkurss jõulueelsesse aega, sest suvi oli troostitult vihmane ja jahe ning aiailu napp. Nii kuulutaski kauni kodu konkursi komisjon välja iselaadse võistluse ja 8.–25. detsembrini selgitavad komisjoni liikmed välja parimad jõuluteemalise kujundusega era- ja kortermajad, asutuste, ettevõtete ja hoonete vaateaknad ning välisilme.

Komisjoni viie liikme arvates parimate jõulukaunistuste loojaid autasustatakse veel Are valla aastalõpupeol.

Kauni kodu komisjoni liige Vilja Alamaa rääkis, et sellise võistluse korraldamise mõte aasta hämaraimal ajal on tal mitu aastat peas keerelnud, sest järjest rohkem hakkab silma tulesäras maju ja aknaid ning tahaks inimesi selle töö eest tunnustada.

"Inimesed armastavad pimedat aega valgeks teha. Are alevikus ja külades sõites on advendiajal lumetagi jõulukuus alati nii ilus," lausus Alamaa.

Hindajad vaatavad kujunduse terviklikkust, omapära, aga ka selle sobivust ümbrusega. Huvitavalt valgustatud ja pimenevas õhtuski südant soojendavatest ja silma rõõmustavatest hoonetest, kodudest ja nende ümbrusest koguvad komisjoni liikmed infot juba jõulukuu esimesest päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles