Tulevased veeblid võtavad mõõtu laskelaagris

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal toimuv laskelaager.
Pärnumaal toimuv laskelaager. Foto: Ivika Lehtsalu

Eile algas Pärnumaal lahingukooli viiepäevane laskelaager, kus tulevased veeblid valmistuvad jätkuväljaõppe ja lahinglaskmiste korraldamiseks.

"Õppurid peavad, relv käes, lahedama neile loodud situatsiooni. Sealjuures on oluline olla kiire ja täpne ning järgida ohutusnõudeid. Peale laskmise peavad õppurid ka ise laskmisi ja harjutusi korraldama," ütles laskelaagri vastutav organiseerija kapten Tarvo Planken.

Laskelaagris osalev põhikursuse õppur Kermo Paap on laagriga väga rahul. "Harjutused on hästi üles ehitatud ja huvitavad. Kuna ma tegelen laskespordiga, oli täna põnev päev," kiitis Paap.

Lahingukooli laskelaager on laske- ja lõhkamisõppe viimane osa ja pärast arvestuste tegemist saavad õppurid õiguse laskmist korraldada.

Täna tehti laskelaagris individuaalsed laskeharjutusi. Homme ja ülehomme sooritavad õppurid meeskonnaharjutusi, jao lahinglaskmisi ja käsigranaadi viskeharjutusi.

Võrus kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukoolis koolitatakse reserv- ja vanemallohvitsere. Kooli õppetöö on jaotatud erinevateks kutse- ja täiendusõppekursusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles