Vabatahtlikud jätkavad Johannese otsinguid

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatiivne Otsingugrupp (OPEROG) jätkab täna 19aastase Johannese otsinguid. Eraldi kogunemist otsingute korraldajad ei tee, sobival ajal saab igaüks otsijatega ühineda.
Operatiivne Otsingugrupp (OPEROG) jätkab täna 19aastase Johannese otsinguid. Eraldi kogunemist otsingute korraldajad ei tee, sobival ajal saab igaüks otsijatega ühineda. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Operatiivne Otsingugrupp (OPEROG) jätkab täna 19aastase Johannese otsinguid. Eraldi kogunemist otsingute korraldajad ei tee, sobival ajal saab igaüks otsijatega ühineda.

Täpsed juhised, OPEROGi vestid ja linna kaardi saab Pärnus Ly Mäemurdi käest (telefon 5354 2572). Pärnu politseijaoskonnast koordineerib otsinguid piirkonnajuht Karin Uibo, tema telefoninumber on 5331 2038.

Johannest otsitakse täna niikaua, kui väljas on valge.

Johannes väljus 29. oktoobril kell 3.35 Vaarika ööklubist jopeta, käis korra mõne meetri kaugusel Pika tänava ääres, põikas klubiesise Hommiku uulitsaga ristuvale Malmö tänavale, tegi kaks tiiru ümber hoone ja läks uuesti Malmösse. Noormees ühegi turvakaamera vaatevälja enam ei satu.

Vabatahtlikud kontrollivad rehadega jõeäärseid alasid, eesmärk on otsida lehtede alt Johannese asju, nagu näiteks telefon või jalats. Kuna kaldaääred on libedad, soovitavad OPEROGi eestvedajad otsijatel liikuda vähemalt kahekesi.

Jõekaldal liikujad kontrollivad muu hulgas vett.

Linnatänavatel on Johannese otsijatel tarvis kirjutusvahendit.

Politsei on kulutanud paari nädala jooksul turvakaamerate salvestiste läbivaatamisele tohutult aega. Kontrollitud on kümneid Pärnu avalikku ruumi filmivaid kaameraid, igat salvestist on vaadatud üksipulgi vähemalt seitse tundi. 

Uurimise käigus sai selgeks, et paljud suvepealinna kaamerad pole töökorras.

Välistamaks võimaluse, et mõni kaamera on jäänud kahe silma vahele, paluvad otsijad inimeste abi kõikide Pärnu avalikku ruumi filmivate kaamerate ülesmärkimisel. Nii valmib register, mida õnnestuks edaspidigi samalaadses olukorras kasutada.

Kui mõnel eraisikul või ettevõttel on kaamera, mille salvestise vastu pole seni huvi tuntud, palub sihtasutuse Kadnud juht Aare Rüütel sellest talle teada numbril 524 2776.

Vabatahtlikud on seni otsinud Pärnus pea kõikjalt. Johannest otsiti tema kodukohast Sauga vallastki.

Otsinguid alustati Pärnu kesklinnast, liiguti Karja ja Kooli tänavat pidi Mai poole, kus Johannes viibis enne ööklubisse tulekut.

Põhjalikult on otsitud Suurejõe Selveri lähedalt, kuna seal sünnipäeval olnud inimesega oli Johannes enne kadumist interneti vahendusel ühenduses.

Mere äärest ja Johannese kodu ümbrusest otsides aitasid päästeameti ja keskkonnainspektsiooni droonid. Kaatriga otsiti kadunut Pärnu jõest ja muuli ümbrusest.

Eelmise nädala lõpus kontrolliti Pärnu jõge sonariga.

Mitu korda on käidud Johannest otsimas politseisse tulnud vihjete põhjal.

Johannes on umbes 170 sentimeetrit pikk, tumepruunide lühikeste juuste ja keskmise kehaehitusega. Viimati oli tal seljas valgete triipudega must kampsun, jalas heledad teksapüksid ja tumepunased tennised.

Kõigil, kes on Johannest pärast 29. oktoobrit näinud või kellel on muud infot tema liikumise või asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles