Vallaelu juhtide konto kosub erinevalt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kuigi kolmes uues vallas on vallavanem valimata ja hääletusvaidluse ajaviivituse järel pole Tori vallas volikogu esimeeski veel ametisse saanud, näitab põgus küsitlus, et haldusreformijärgsete vallaelu juhtide konto kosub erinevalt.

Merelise saarvalla Kihnu volikogu otsustas premeerida kolmandat hooaega vallavanemaks valitud Ingvar Saaret senise eduka töö eest 3000 euroga ja määrata talle kuutasuks 1700 eurot. Preemia otsus on erandlik, sest haldusreformi seaduse mõistes jäi Liivi lahe suurim saar koos oma sõsara Ruhnuga erandiks ega kuulunud (sund)ühendamisele.

“Volikogu otsustas premeerida vallavanemat, sest viimasel neljal aastal on vallavanema initsiatiivil hangitud toetusi sadamate arendamiseks mahus ligemale 600 000 eurot ning vallavanema eestvedamisel jõudsid lõpule pikaajalised läbirääkimised riigiga, mille tulemusena otsustati ehitada 2018. aastal Kihnu komandohoone ja vana hoone annab riik vallale üle tasuta,” selgitas otsust Kihnu vallasekretär Heldy Põlluste. “Peale selle saavutati haridus- ja teadusministeeriumiga suur murre väikesaarte hariduse rahastamise põhimõtete muutmisel, mis pikaajaliselt toetab valla eelarvet mitmekümne tuhande euroga.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles