Pankrotistunud Seppälä ei saa veel töötajaid koondada

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud neljapäevast ametlikult pankrotistunuks kuulutatud Seppälä Estonia OÜ, millel oli kauplus Pärnu Kaubamajakaski, ei saa töötajatega töölepinguid lõpetada enne 22. novembrit.

Kokku ootab Eestis koondamist 29 töötajat, neist kolm Pärnus. Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets sõnas, et keskmiselt koondataksegi eri linnades kaks–neli inimest. Seppälä Estonia pankrotihaldur Tarmo Repp advokaadibüroost Eversheds Sutherland Ots & Co selgitas, et osa 40 töötajast jääb ametisse pankrotimenetluse ajakski ja aitab vara realiseerida.

Ettevõte teavitas töötukassat kollektiivsest koondamisest 7. novembril. Olgu öeldud, et Soome emafirma pankrot kuulutati Helsingis välja juba 15. septembril. Kollektiivkoondamise korral peab tööandja veel teistki korda oma kavatsusest teada andma ja sel põhjusel saab Metsa ütlust mööda Seppälä Estonia töölepingud lõpetada 22. novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles