Tori vald jõudis koalitsioonilepingu allkirjastamiseni

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallakeskus asub Sindis. Foto on illustreeriv.
Tori vallakeskus asub Sindis. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tori vallavolikogu valimistel kuus mandaati saanud valimisliit Koduvalla Volikogu ja kaheksa kohta saanud valimisliit Uus Koduvald sõlmisid koalitsioonileppe.

"Läbirääkimised ja koalitsioonileppe sõlmimine võttis küll pikalt aega, kuid see oli vajalik keerulistes küsimustes üksmeelele jõudmiseks. Lepe sisaldab mõlemale liidule tähtsaid punkte," võttis valimisliidu Uus Koduvald esinumber Lauri Luur kokku.

Leppe kohaselt täidab vallavanema ametikoha Uus Koduvald. Vastavalt kokkuleppele esitab vallavanema ja kahe abivallavanema kandidaadid Uus Koduvald. Volikogu esimehe ja ühe abivallavanema kandidaadi esitab Koduvalla Volikogu.

Koduvalla Volikogu eestvedaja Jüri Puusti sõnutsi oli kõige keerukam teema Sauga valla külade tulevik. "Eks selles osas vaieldud ja otsitud kompromisse, kuid leppisime kokku, et eralduda soovivates külades tehakse küsitlus ja kogu protsessis tuginetakse volikogu vastu võetavale korrale. Kuna kahe liidu peamine eesmärk on ikkagi tugev maavald ehitada, ei olnud muudes eesmärkides suuri erimeelsusi," rääkis Puust.

Täna Are huvikeskuses volikogu istungil valitakse volikogu esimees ja aseesimees. Järgmine istung tuleb kõigi eelduste kohaselt järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles