Pärnu tudengid aitavad ettevõtetel turismitooteid arendada

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Pilt on tehtud 2007. aasta juunis.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Pilt on tehtud 2007. aasta juunis. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismitudengid aitavad ettevõtetel turismitooteid ja -teenuseid arendada. Nimelt asusid kolledži turismi- ja hotelliettevõtluse kolmanda kursuse üliõpilased kolmandat aastat järjest turismitoodete kujunduse ja arenduse õppeaine raames praktilisi ülesandeid lahendama.

Avatud ülikooli tudengid arendasid teenusedisaini metoodikat kasutades Solar Caravan Parki ja päevase õppe tudengid A. H. Tammsaare muuseumi teenuseid.

Üliõpilased külastasid haagissuvilaparki ja muuseumi, lõid projektimeeskonnad, kaardistasid kitsaskohad, uurisid kliente, genereerisid ideid, katsetasid neid potentsiaalsel tarbijal ja leidsid võimalusi, kuidas arendusprojekte rahastada.

November on tibude lugemise kuu, seega kutsuti asjaosalised kokku ja üliõpilased esitlesid ettevõtjatele ja muuseumi esindajatele teenuse prototüüpe.

Kui ideed viiakse ellu, on Pärnu lähedal Lõosilma talus peagi võimalik ökoloogiliselt majandavas autosuvilapargis sõpradega autoga rändava turisti elu katsetada, pere lemmikutel miniautosuvilates ööbida, päikesepatareide soojendatud basseinis ujuda ja end seikluspargis proovile panna.

Vargamäel juhendavad kliente mobiilipõhised audiogiidid, mis suunavad külastaja interaktiivsele "Tõe ja õiguse" teekonnale, millelt ei puudu taluloomad ja ajastutruus riietuses pildi tegemise võimalus.

Tudengite juhendaja, Pärnu kolledži projektijuhi Marit Piirmani sõnade kohaselt tekitab organisatsioonide õppetöösse kaasamine üliõpilastes tunde, et nende töö on vajalik, ja tudengid pakuvad ettevõttele uusi vaatenurki probleemide lahendamiseks.

Novembri lõpuni näeb muuseumiteenuse arendamiseks loodud makette ja prototüüpe Pärnu kolledži raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles