Kolm mesikäppa andis elu naha tarbeks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvikuid meenutavate musta värvi käppadega karust saab kena topis Kivimurru talu jahituppa.
Põlvikuid meenutavate musta värvi käppadega karust saab kena topis Kivimurru talu jahituppa. Foto: Erakogu

Karujahihooajal tegid ajalugu kolm meest: Janek Tohv, Lembit Mihkelstein ja Jaanus Põldmaa. Nimekiri ei saagi olla pikem, sest keskkonnaamet ei lubanud Pärnumaal üle kolme pruunkaru küttida.

Pruunkarul on kõlav ladinakeelne nimetus Ursus arctos, ta on Pärnumaa vapiloom ja loodussümbol ning laulusõnadesse panduna lasti vana karu maha just Vändra metsas. Jahindusnõukogu soovis küttimisluba viiele loomale, keskkonnaagentuur andis loa kahe võrra vähemale ja keelas karujahi riigi lõunapiiril Orajõe, Massiaru, Tali ja Nõmme jahipiirkonnas maakondliku küttimismahu täitumiseni. Karu võis sihikule võtta 1. augustist 30. septembrini, meie maakonnas andis kolm mesikäppa oma elu juba lõikuskuus.

Uueõue talu peremees Tohv laskis elu esimese karu sumedal augustiõhtul ega aja tõelise küti kuulsusest Tori-Sindi jahiseltsis nina püsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles