Võitlus koolikohtade pärast kogub juba tuure

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu kesklinnas elavad lapsevanemad, kelle järeltulijad tuleval õppeaastal kooliteed alustavad, muretsevad juba praegu koolikohtade pärast. Seaduse järgi peaksid lapsed saama elukohale kõige lähemasse ehk mõnda kesklinna kooli. Kuid reaalsus on niisugune, et klassidel on mahupiirangud ja lähim sissekirjutus võidab. Just sissekirjutus, mitte elukoht. Kas 1500- või 900meetrisest vahemaast ikka piisab?

“See teema on minu jaoks väga aktuaalne, sest mu teine laps läheb sügisel kooli, ja praegu kuulen eri seltskondades pidevalt, kuidas mõneks kuuks hakatakse koolide ümber kortereid rentima ja fiktiivseid sissekirjutusi tegema,” rääkis Anne (nimi muudetud).

Anne esimene laps käib kesklinna koolis teises klassis. “Esimesel aastal andis õpetaja kätte paberid, kuhu märkida, kus laps tegelikult elab. Ja selgus kurb tõsiasi, et kesklinna lastel ei ole kellelegi pärast kooli külla minna, sest kõik elavad kuskil valdades,” tõdes Anne, lisades, et kesklinna lapsi õpib klassis vähe. Suur tung südalinna koolidesse on linnalähedastest valdadestki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles