Ekspert õnnetusest: korrektse kinnitusviisiga peaks olema võimalik nõnda traagilist tagajärge vältida

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna varahommikul kaotas Häädemeeste vallas Penu külas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel juhitavuse veok, mille lastiks olnud paberrull paiskus välja ja tabas vastu sõitnud kaubikut, mille juht hukkus.
Täna varahommikul kaotas Häädemeeste vallas Penu külas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel juhitavuse veok, mille lastiks olnud paberrull paiskus välja ja tabas vastu sõitnud kaubikut, mille juht hukkus. Foto: Mailiis Ollino

Täna kella 5.20 ajal kaotas Häädemeeste vallas Penu külas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel juhitavuse veok, mille lastiks olnud paberrull paiskus koormast välja ja tabas vastu sõitnud kaubikut, mille juht hukkus. Pärnu Postimees palus eksperdil anda hinnang, kas kontrolli kaotanud veoautost koorma väljapaiskumine oli vältimatu.

Koormakinnituse teenust pakkuva OÜ Alosteli juhataja Gregori Pantazi nentis, et sellise kaaluga paberirullid on transportimiseks paratamatult väga ohtlik koorem.

Ta rõhutas, et täie kindlusega saaks ta juhtunut analüüsida, kui näeks õnnetuspaika oma silmaga.

Samas selgitas Pantazi, et korrektse kinnitusviisi puhul peaks olema võimalik nõnda traagilist tagajärge vältida. 

"Koormarihmad, mis piltidel näha, peaksid olema selleks piisavad. Iseküsimus on, kuidas ja millise kvaliteediga need kinnitati," selgitas ta. "Kindlasti on seda põhjust uurida."

Pantazi ütles, et koorma korrektne kinnitamine on vedaja vastutus.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Valdur Sassor avaldab sügavat kaastunnet hukkunu lähedastele. „Liiklusõnnetuse täpsetest põhjustest on veel vara rääkida, aga esialgse info põhjal võib arvata, et selle traagilise liiklusõnnetuseni võis viia libedus,“ sõnas Sassor.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles