Teeilmajaamad enne õnnetusi Häädemeeste kandis libedust ei registreerinud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee.
Libe tee. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna varahommikul Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste kandis libedaks muutunud tee tuli tee hooldajale üllatusena, probleemi ilmnedes alustati libedustõrjet.

Maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juhi Hannes Vaidla sõnutsi ei olnud täna hommikul Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel ei maanteeameti ega teehooldajate OÜ Sakala Teede ja OÜ Lääne Teede prognooside kohaselt libedust ette näha.

"Libedust ei registreerinud täna hommikul vahetult enne õnnetust teeilmajaamadki," ütles Vaidla.

Sakala Teede ja Lääne Teede Pärnu esindaja Tõnis Pelapsoni jutu järgi võib teeilmajaamade andmeid tagantjärele analüüsides oletada, et teelõigu mere lähedus ja kerged miinuskraadid võisid põhjustada Pärnu–Ikla vahel lõiguti ootamatut libedust.

"Teehooldajate OÜ Sakala Teede ja OÜ Lääne Teede hooldelepinguline kohustus on sel teel teha libedustõrje kahe tunni jooksul. Teehooldaja reageeris pärast esimest libedusohu info tulekut tunni aja jooksul ehk nõutud aja piires," ütles Pelapson.

Praeguse seisuga täpsustab maanteeamet veel juhtunu asjaolusid ja teehooldaja hommikust tegevust.

Täna varahommikul juhtus Talllina–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas Penu küla lähistel kolm liiklusõnnetust. Neist rängimas hukkus poolakast kaubikujuht, kelle sõiduki kabiini paiskus juhitavuse kaotanud reka haagisest kahetonnine paberirull. Politsei teatel oli kõigis õnnetuspaikades tee libe.

Pelapsoni sõnade kohaselt on viimastel hommikutel Pärnumaa teedel valitsenud hea olukord. "Prognoositava libeduse korral on ennetavalt reageeritud ja sõiduolud suudetud hoida head," märkis ta.

Lähipäevade teeolude prognoosi ei oska Pelapsoni hinnangul ilmselt ilmajaamgi öelda. "Pigem on olud vahelduvad ja talvele kohased," lausus ta.

"Tuletame autojuhtidele meelde, et praeguste keeruliste ilmastikuoludega võivad teed ootamatult libedaks muutuda," lisas Vaidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles