Vaadake, kui palju raha kulus Pärnumaal võimulesaamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius annetas valimisliidu Pärnu Ühendab kampaaniaks 1610 eurot. Pilt Pärnu Postimehe ja Kuku raadio Pärnu linnapeakandidaatide debatilt.
Romek Kosenkranius annetas valimisliidu Pärnu Ühendab kampaaniaks 1610 eurot. Pilt Pärnu Postimehe ja Kuku raadio Pärnu linnapeakandidaatide debatilt. Foto: Madis Sinivee/

Pisut üle kuu tagasi toimunud kohalikel valimistel tegid Pärnumaal puhta töö valimisliidud. Pärnu Postimees vaatas üle nende valimiseelsed kulutused.

Pärnus sai koalitsiooni ja linnapea koha valimisliit Pärnu Ühendab. Valimisreklaamile ja trükistele kulus 5299 eurot. Heldeim annetaja oli meerina jätkav Romek Kosenkranius.

Tori vallas kogus enim mandaate valimisliit Uus Koduvald, mis kulutas üle 4000 euro. Suurim annetaja oli nimekirja esinumber ja praegune vallavanemakandidaat Lauri Luur.

Lääneranna vallas 14 mandaati saanud valimisliidul Lääneranna kulus reklaamile ja kahele üritusele 2929 eurot. Lahkeim annetaja oli Mikk Pikkmets, kellele kuulub sealne vallavanema kohtki.

Saarde vallas noppis kõige rohkem mandaate valimisliit Koduvald, mille kulud olid ligemale 950 eurot. Suurima arve tasus Erli Aasamets, kes nimetati vallavalitsuse liikmeks.

Häädemeeste vallas võitis valimised valimisliit Koostöö, millel kulus 618 eurot. Ainsaks annetajaks jäi vallavanema toolile pretendeeriv Karel Tölp.

Põhja-Pärnumaa vallas sai enim ehk üheksa kohta Ühtne Koduvald, mis kulutas reklaamile pisut üle 550 euro. Heldeim annetaja nimekirjast oli Tarvi Tasane, kes nüüd juhib Põhja-Pärnumaa vallavolikogu eelarvekomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles