Alevi kalmistul meenutati Pärnu 6. jalaväepolku

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis teenivad kaitseväelased eilsel mälestustseremoonial Alevi kalmistul.
Kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis teenivad kaitseväelased eilsel mälestustseremoonial Alevi kalmistul. Foto: Mailiis Ollino

Eile tähistati tseremooniaga Pärnu Alevi kalmistul vabadussõjas langenute monumendi juures 6. jalaväepolgu asutamist 21. novembril 1918. Pärnu ja Pärnumaa meestest koostatud polk võitles vahvalt vabadussõja rinnetel ja osales Läti vabastamisel.

Limbaži omavalitsusel on kavas koostöös Pärnu linnavalitsusega püstitada 6. jalaväepolgu võitlejatele monument ajaloolises lahingupaigas Limbaži lähedal. Sammas tahetakse avada võidupüha 100. aastapäeval 2019. aastal. Jalaväepolgu sõjatee on kirjas 1938. aastal ilmunud raamatus “6. jalaväepolk Vabadussõjas 1918–1920”.

Major Mehis Borni juhtimisel asetasid samba jalamile pärja ja küünlad kaitseväe toetuse väejuhatuse staabis teenivad kaitseväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles