Mõistusega vägivalla vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Raeküla kooli kuuendikud õppisid ühiskonna õpetuse tunnis, kuidas tänaval liikudes erinevaid ohte ära tunda ja neile reageerida.
Pärnu Raeküla kooli kuuendikud õppisid ühiskonna õpetuse tunnis, kuidas tänaval liikudes erinevaid ohte ära tunda ja neile reageerida. Foto: Erakogu

Nugadega mehed ja kaklused tänavatel, ära kaduvad teismelised. Tänu online- ja sotsiaalmeediale on inimesed ühiskonnas varitsevate ohtudega rohkem kursis kui kunagi varem. Kuid Hollywoodi filmid ja arvutimängud võivad panna sellistes olukordades oma võimeid kergesti ülehindama ja ohte alahindama.

Pärnu Raeküla kooli 6. klassi külastas esmaspäeval, 13. novembril instruktor Vladimir Sillaste, kes õpetas, kuidas tänaval liikudes ohte ära tunda ja neile adekvaatselt reageerida. Üle korrati vanad tõed: vältida üksi pimedas liikumist, võõrastega mitte kaasa minna ja ohu korral helistada vanematele või päästekeskusesse.

Lapsed õppisid, kuidas aru saada, kui keegi sind jälitab, ja mida teha, kui sinu elu ja tervis ohtu seatakse. Suuruse ja kaalu erinevuse tõttu soovitati noortel loobuda märulistaari kombel lähivõitlusesse asumisest. Selle asemel tuleks pigem ära joosta, kõvasti karjuda ja hammustada.

Probleemide ennetamiseks soovitas juhendaja õpilastel oma vanematega turvalisuse teemal rääkida ja koostada konkreetne plaan, kuidas ohu korral reageerida. Pähe tuleks õppida vanemate telefoninumbrid, käia trennis ja hoida end virgana ning märgata hädasolijaid ja neid vajaduse korral abistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles