Selgi nädalavahetusel saab kaubanduskeskustes ID-kaarti uuendada

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eeloleval nädalavahetusel ootavad politsei- ja piirivalveameti (PPA) töötajad taas kaubanduskeskustesse kõikjal Eestis neid ID-kaartide omanikke, kelle kaardi sertifikaadid vajavad uuendamist. Pärnus saab ID-kaarti värskendada laupäeval 11–16 Port Arturis Telia esinduses.

"Eelmisel nädalavahetusel aitasime ID-kaardi sertifikaate uuendada kaubanduskeskustes neljas linnas. Inimeste huvi oli suur ja saime palju positiivset tagasisidet, seega teeme lahti kaubanduskeskuste ajutised teenindused Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus selgi laupäeval ja pühapäeval," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo nõunik-ekspert Anita Sokolova.

Sokolova märkis, et kohapeal võtab ID-kaardi sertifikaatide uuendamine vaid mõne minuti, kuid arvestama peab sellega, et järjekorrad võivad suure huvi tõttu olla pikad.

Nii PPA teenindustes kui ajutistes teeninduspunktides saab sertifikaate uuendada vaid kaardi omanik. "ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks ei tohi oma kaarti üle anda kolmandatele isikutele," täpsustas Sokolova.

Kõige kiirem ja mugavam viis ID-kaardi sertifikaate värskendada on kauguuendamine oma arvutis. "Kui see ei ole õnnestunud või vajate meie abi, ootame teid teenindustesse," kutsus Sokolova. "Inimestel, kes ei tarvita ID-kaarti elektrooniliselt iga päev ehk ei kasuta tihti teenuseid, mis vajavad PIN-koodide sisestamist, on aega kaarti uuendada järgmise aasta märtsi lõpuni."

Isikut tõendava dokumendina ja piiriületuseks kehtib ID-kaart värskendamata sertifikaatidega kaardil märgitud kuupäevani nagu ka digiretseptiga ravimi kättesaamiseks või kliendikaardina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles