Läänemaa tublimate tunnustusi jagus Lihula ja Hanila rahvalegi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna aasta sotsiaaltöö tegijaks pärjati varasema Hanila valla sotsiaalnõunik Ireen Kangro.
Maakonna aasta sotsiaaltöö tegijaks pärjati varasema Hanila valla sotsiaalnõunik Ireen Kangro. Foto: Liivi Ollino

Eilsel tänuüritusel "Läänemaa tunnustab" kiideti aasta jooksul silma paistnud maakonna inimesi ja ühendusi. Tunnustusi jagus Lääneranna vallaks ühinenud varasemate Lihula ja Hanila valdade tegijailegi.

Maakonna aasta sotsiaaltöö tegijaks pärjati varasema Hanila valla sotsiaalnõunik Ireen Kangro, noorsootöö sündmuseks Lihula noorte töömalev "Piiridest välja", Läänemaa sädeinimeseks Kõmsi lasteaia-algkooli direktor, Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja ning Lihula meeskoori ja Kõmsi mudilaskoori dirigent Pille Saatmäe ja Läänemaa parimaks kodanikuühenduseks Lihula lilltikandi selts.

Lääne maavalitsuse teatel tegeleb aasta sotsiaaltöö tegija Kangro sotsiaalnõunikuameti kõrvalt noorsootöö, vabatahtliku töö ja projektitööga. Kangro kandidatuuri esitas Eesti töötukassa Läänemaa osakond.

Kangrol tekkis töötukassaga hea kontakt ja koostöö kohe, kui ta asus 2013. aastal Hanila valla sotsiaalnõuniku ametikohale. Ta on aktiivne kaasamõtleja, lahenduste otsija ja valmis tegema võrgustikutööd inimeste muredele lahendusi leides. Ta on aidanud töötutel töö leida ja ametis püsida.

Aasta noorsootöö sündmuseks valitud Lihula noorte töömalev andis Lihula linna ja valla kümnele 13–16aastasele noorele ainulaadse töökogemuse. Maleva idee oli kombineerida kergemaid, neile sobivaid töid ja anda võimalus tutvuda piirkonna ettevõtete ja nende juhtidega. Mängiti seiklusmänge, toimusid tööohutus- ja karjäärikoolitused, tehti heakorratöid. Ainulaadne ettevõtmine sündis koostöös kohalike ettevõtjatega.

Läänemaa sädeinimeseks pärjati Kõmsi lasteaia-algkooli direktor, Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja ning Lihula meeskoori ja Kõmsi mudilaskoori dirigent Pille Saatmäe
Läänemaa sädeinimeseks pärjati Kõmsi lasteaia-algkooli direktor, Lihula muusika- ja kunstikooli õpetaja ning Lihula meeskoori ja Kõmsi mudilaskoori dirigent Pille Saatmäe Foto: Liivi Ollino

Läänemaa sädeinimese tunnustuse pälvinud Saatmäe panustab palju ja erisugustes valdkondades.

Sel suvel suutis enda ümber koondada üle 100 vabatahtliku, kellega koos korraldati 8. augustil Lihula kultuurimaja ees suurejooneline kultuurigala "Kingitud aeg". Gala viis osalejad ja vaatajad kuue tunni jooksul kunsti-, muusika- ja tantsuetenduste abil ajas rändama.

Maakonna parimaks kodanikuühenduseks valitud Lihula lilltikandi selts on 2011. aastast korraldanud Lihula lillkirja festivali, mille eesmärk on tutvustada ja populariseerida sealset lilltikandit. Festivali kavas on tikitud esemete näitus, seminar, töötoad, mida juhatavad seltsi liikmed ja toimub võistutikkimine. Tänavust seitsmendat lillkirja festivali külastas ligikaudu 400 inimest kogu Eestist, peale nende turiste mitmelt poolt välismaalt. Seltsi antud raamatute järgi on sajad, kui mitte tuhanded käsitööhuvilised teinud omale Lihula lillkirja motiiviga esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles