Lihula noored maadlustüdrukud on vihasemadki kui poisid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula maadlustüdrukud.
Lihula maadlustüdrukud. Foto: raskejõustikuklubi Leola

"Järjest rohkem tüdrukuid hakkab Läänemaal maadluses tooni andma. Varem me tütarlapsi trenni ei võtnud, aga nüüd on neid juba üle kümne," kinnitas Lõuna-Läänemaa raskejõustikuklubi Leola treener Janar Sõber. "Maadlus muutub tüdrukute seas aina populaarsemaks. Tüdrukud on mingis vanuses isegi vihasemadki kui poisid."

Treeneri sõnutsi tegutseb Läänemaal kolm maadlusklubi, igasse kuulub 20–30 noorsportlast.

Et selgitada välja parimad, korraldatakse juba 2009. aastast Läänemaa meistrivõistlusi Kreeka-Rooma maadluses. Selle aasta võistlus toimub raskejõustikuklubi Leola ja Läänemaa spordiliidu koostöös 2. detsembril kell 12 Lihula gümnaasiumi spordihoones.

Sõbra sõnutsi võtab igal aasta võistlustest osa ligemale 50 atleeti. Läänemaa meistrivõistlustel antakse tiitlid 15aastastele ja vanematele. Leola klubi tunnustab oma eelarvest veel nooremaidki, 2007. aastal ja hiljem sündinuid.

Treener tunnistas, et Lihulas on Kreeka-Rooma maadlus tähtsal kohal. Mudilasedki harjutavad sel alal. "Maadlusmatt on lasteaias maas. Kõikidele lastele meeldib mürada, maandlust see eriti ei meenutagi. Aga kui hakkame lasteaedades ala tutvustama ja väikeseid võistlusi korraldama, läheb tulevikus asi tõsisemaks."

Sõbra sõnutsi tegeldakse Lihulas aktiivselt veel jalg-, võrk- ja korvpalliga. "Teeme tihedat koostööd Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubiga, nemad korraldavad jalgpalli- ja meie maadluspäevi. Jälgime, et spordipäevad ei kattuks ja kõik huvilised jõuaksid kõikjale," selgitas Sõber.

Lihula gümnaasiumis alustati hiljuti põhikoolinoorte korvpallitreeningutega, mida juhendab Mairo Kanter.

Mehed esindavad Lihula jalgpalliklubi Eesti meistrivõistluste kolmandas liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles