Koolinoorte viktoriinil selgusid tublimad kodulinna tundjad

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu logo.
Pärnu logo. Foto: Erakogu

Eile toimus Pärnu keskraamatukogus traditsiooniline koolinoorte viktoriin "Meie Pärnu". Selle aasta parimad kodulinna ajaloo tundjad õpivad Mai koolis ja Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

Nagu eelmistelgi aastatel korraldati viktoriin kahes osas. Esmalt panid oma teadmised proovile 7.–9. klasside õpilased. Põhikooliastmes võitis Mai kooli II võistkond, teise koha saavutas Mai kooli I ja kolmanda koha sai Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond.

Gümnaasiumide arvestuses saavutas esikoha Sütevaka humanitaargümnaasium, teise koha sai ühisgümnaasiumi I võistkond ja kolmanda koha sama kooli II võistkond.

Viktoriini küsimused panid kokku Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg, Ann Eichhorst giidide ühingust ja Kalev Vilgats Pärnu Postimehe arvamustoimetusest.

Viktoriin on mõeldud koolinoorte teadmiste süvendamiseks. Kokku oli 15 küsimust, mis keskendusid teemadele "Pärnu Eesti omariikluse loomise päevil", "Pärnu kuurort 180" ja "Eesti elu läbi Pärnu Postimehe ja Postimehe".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles