Inglipuul ripub ligemale 60 lapse jõuluunistus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu inglipuul ripuvad 57 lapse kingisoovid.
Pärnu inglipuul ripuvad 57 lapse kingisoovid. Foto: Maxima Eesti

Üle-eestiline kingikampaania Inglipuu kutsub tänavugi vähekindlustatud perede laste jõuluunistusi täitma, Pärnu inglipuul ripuvad 57 lapse soovid.

Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Eesti võrgustiku juht Kärt Mere sõnutsi elab sisuliselt iga viies laps Eestis vaesuses. "Eriti suures riskis on paljulapselised pered ja needki pered, kes jäävad toimetulekutoetuse saajate ringist vaid paari euroga välja. Pealtnäha kõik korras, aga tegelikult vaevleb pere puuduses, kuid toetuse saajaks ei kvalifitseeru. Just sellistes olukordades ongi kaasinimestest hoolivad kampaaniad nagu Inglipuu tänuväärt abimehed, mis võimaldab igaühel lihtsalt panustada pühadel nendessegi lastesse, kel kingid jääksid muidu saamata," ütles Mere.

Inglipuu kampaania patroon Gerli Padari sõnade järgi ripuvad Inglipuudel erinevad unistused. "Igal Inglipuu sedelil on kirjas lapse nimi, vanus ja soov. Osa jõulusoove on praktilised, näiteks lapsed soovivad joonistamiskomplekti või riideid, teised unistavad lennukamalt, näiteks soovitakse puldiga helikopterit. Igal juhul on kõigil võimalus leida personaalne soov, mida täita ja teha just selle lapse jõulud õnnelikumaks," rääkis Padar, kes tänavu kaasas hea tegemisse ka kogu pere. "Eelmisel aastal kogesin Inglipuu mastaapsust ja tundsin, kui hea tunde annab heategu selle tegijale. Et seda suurepärast tunnet edasi viia, kaasasin oma pereliikmed."

Inglipuu, millel ripuvad laste jõuluunistused, asub Pärnu Maxima kaupluses. Kingitusi kogutakse 11. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles