Sõidujagajad ei kiirusta tegevust seadustama

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel näeb Pärnu vahel ka Facebooki sõidujagamisgrupi “Kained juhid Pärnus” kujundatud magnetreklaamiga autosid.
Suvel näeb Pärnu vahel ka Facebooki sõidujagamisgrupi “Kained juhid Pärnus” kujundatud magnetreklaamiga autosid. Foto: Erakogu

Kuigi 1. novembrist lubab ühistranspordiseadus osutada platvormipõhist taksoteenust, ei ole Pärnu sõidujagajad linnavalitsust lubade taotlustega ummistanud. Taksoteenuse pakkujate selgituse järgi on linnas probleem hoopis sotsiaalmeedia grupis tegutsevate piraattaksojuhtidega.

Facebooki gruppi “Kained juhid Pärnus” kuulub ligemale 9000 kasutajat, see moodustab pea neljandiku linna elanike arvust. Kasutusaktiivsusest annab märku fakt, et viimase kuu jooksul postitati grupis üle 12 000 korra. Sealne liige valib hulga teenusepakkujate seast sobiva. Suvel ei pea isegi sotsiaalmeediat kasutama: linnas sõidavad grupi kujundatud magnetreklaamidega autod.

Umbes kolmandikus kuulutustes on mainitud lisavõimalusi, levinud teenus on näiteks joogipoolist pakkuda. Lehel toimib ühtlasi vähempakkumiste süsteem: grupi liikmed postitavad keskkonda soovitud tooted ja koguse ning müüjad teevad hinnapakkumisi kauba kohaletoimetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles