Vaadake, millist ilma lubab jõuluajaks kadripäevane taevakaar!

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrisandid. Arhiivifoto.
Kadrisandid. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riigi ilmateenistuse andmetel on Norra merel pöörleva madalrõhuala servas tihedam sadu ja tugevam tuul Soome ja Põhja-Venemaa poole liikunud ning Eesti ilm rahuneb. 

Boonusena saabub meile mõõdukas lõunavoolus sooja õhku ja hootine sadu jõuab maapinnale vihmana. Mitmel pool näitab ennast päike. Sooja tuleb Ida- ja Kesk-Eestis 3–6, läänes kuni kaheksa kraadi.

Õhtul, kui kadrisandid hakkavad karjaõnne jagama, pole neil varvaste külmetamist vaja karta, kuna õhutemperatuur püsib kindlalt plusspoolel. Mandrile on jäänud mõni eksinud vihmapilv, saartel tuleb valmis olla järgmise sajuala tulekuks. Hilisõhtul levib tihe vihmasadu mandrilegi.

Öösel liigub madalrõhulohk ühes vihma-, sekka lörtsipilvedega kiiresti üle Eesti kirdesse. Seejärel sirutub kagust, Venemaalt lauge kõrgrõhuhari ja juba hommikul ilm paraneb. Taevas vabaneb ka paksemast pilvetekist ja öösel taas puhangulisemaks muutunud tuul nõrgeneb.

Öösel langeb Ida-Eestis õhutemperatuur kohati nullini, läänes domineerivad arvestatavad plusskraadid. 

Homseks on oodata 3–8 kraadi sooja. Õhtul läheneb lõuna poolt uus sajuala.

Vanarahvas arvas aga kadripäeva ilma kohta nii, et kui kadripäeva ümber tormid möllavad, tuleb jõuluilm rahulikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles