Kaneelilõhnaline jõulupostmark lisab kirjale vürtsi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: SCANPIX

Tänavune jõulupostmark on seekord kaneelihõnguline. Lõhnavaid marke müüakse neljase komplektina.

Jõulumarkide komplekti hind on kolm eurot. Seejuures üksiku margi tariif on jõulumargi puhul 0,75 eurot. Kleepides ümbrikule margi, jõuab kiri kohale Eesti piires. Kahe margi kleepimisel jõuavad tervitused kirjaga kohale kogu maailmas. Kuivõrd jõulud on heategevusaeg, toetatakse jõulumargi müügist SOS Lasteküla.

Eesti Posti postiäri valdkonna juhi Mari Allese sõnutsi kujuneb lõhnavast margist selgi aastal tõenäoliselt hitt. „Kuna möödunud aasta piparkoogilõhnaline postmark osutus niivõrd populaarseks, et sai juba jõuludeks otsa, otsustasime lõhnava jõulumargi traditsiooni jätkata. Erinevalt möödunud aastast on tänavustel markidel eriline kuju,“ selgitas Allese. 

Kunstnik Indrek Ilvese kujundatud margikomplekti trükitakse 350 000 tükki ehk jõulumarke tehakse koguni 1,4 miljonit. „Möödunud aasta tõestas, et kuigi kirjamahud üldiselt langevad, muutub jõulukaartide saatmine siiski üha populaarsemaks. Kaneelilõhnaline mark lisab soojadele jõulusoovidele veel rohkem emotsiooni,“ ütles Allese.

Peale selle on kõik komplekti kuuluvad postmargid erikujulised: tavapärase ristküliku asemel on näiteks kuuse- ja jõuluehtekujuline. Komplekti kujundusse kuuluvad veel meeleolukad kleepsud, mida jõuluümbrikule kaunistuseks lisada, ja kaks par avion'i kleepsu ümbrikule juhuks, kui kirjad välisriikidesse saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles