Vanad raamatud lähevad uuele ringile

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gild.
Maarja-Magdaleena gild. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Maarja-Magdaleena gildis Uus 5 toimub 21. mail suur raamatulaat. Peagi algab teoste kogumine: 16.–20. maini saab tuua koju seisma jäänud korralikud puhtad raamatud Pärnu keskraamatukokku või Maarja-Magdaleena gildi.

Kõik teemade kaupa sorteeritud raamatud jõuavad 21. mail tasuta kaasavõtmisks Steineri aeda. Samuti saab laadal vanu raamatuid müüa.

Peale selle juhendavad raamatukogutöötajad laadal raamatute parandamist ja kodunt võib päevinäinud lemmikteose remontimiseks kaasa võtta. Nahakunstnik Signe Taremaa õpetab nahast taskuraamatu tegemist. Tutvustakse äsja ilmunud rahvuslike ehete raamatut, mille kaasautoritest gildi meistrid õpetavad töötubades ehteid valmistama. Mõnusat meeleolu loovad rahvamuusikud.

Raamatukogu haldusosakonna juhataja Krista Visase sõnutsi on raamatute uuele ringile saatmine rahva seas kindla koha leidnud. Eelmisel aastal jagati Pärnus tasuta raamatuid Steineri aias, raamatukogus ja “Augustiunetuse” tänavafestivali ajal Koidula pargis ning seda laadi üritused on alati olnud rahvarohked.

“Enamik raamatuid on uue omaniku leidnud ja võib öelda, et neid üritusi on tõesti inimestele vaja,” arvas Visas raamatulaatade kohta. Tema sõnutsi kaovad kõige kiiremini laudadelt laste-, koka- ja meisterdamisraamatud, oma fännid on spordi- ja luuleraamatutel, romaanidel. “Mõni tuli kohale kohe hommikul, soovitud kirjanduse nimekiri näpus,” meenutas Visas. “Minema on viidud isegi nõukogudeaegne kirjandus, Marxi ja Lenini teoseid, “Ülesküntud uudismaad” ja teisi selleaegseid romaane loetakse nostalgiast.”

Infot raamatute kogumise kohta saab Krista Visaselt keskraamatukogus ja Herdis Elmendilt gildis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles