Vabakoolis kogunesid teatrihuvilised lapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakoolis toimunud draamakonkursil osalejad.
Vabakoolis toimunud draamakonkursil osalejad. Foto: Pärnu vabakool

Eelmisel nädalal toimus Pärnu vabakooli eestvedamisel taas ülelinnaline draamakonkurss, kus tänavu mängiti vanasõnu.

Esimesel päeval astusid üles 5.–6. klasside ja teisel päeval 7.–8. klasside võistkonnad eri koolidest.

Ülesanne oli välja mõelda ja lavastada loosiga tõmmatud vanasõna. Etteasteid hindas kolmeliikmeline žürii: Endla teatri loominguline juht Ingomar Vihmar, kultuurientusiast Jaak Känd ja kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupi esindaja Eha Ristimets.

"Sellistel üritustel on alati väga tore olla, kuni saabub punktide andmise aeg," rääkis Vihmar autasustamise eelses kõnes. "See on žürii töös väga raske, sest nii paljude heade hulgast tuleb välja valida parimad."

Auhinnalisi kohti eraldi välja ei antudki, esile tõsteti vaid kolm paremat. Nooremas vanuserühmas valiti kolmikusse Sütevaka humanitaargümnaasiumi, Tammsaare kooli ja Kuninga tänava põhikooli trupp, vanematest tunnustati Pärnu vabakooli, Raeküla kooli ja Vanalinna põhikooli noori näitlejaid.

Eriauhinna kõige enam silma paistnud rollide eest said Laura Viikberg Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Miia Puidet Kuninga tänava põhikoolist, Franko Mirjam Ülejõe põhikoolist ja Urmas Rist Raeküla koolist.

Kahel päeval osales kokku 17 truppi 10 koolist.

Vabakoolis toimunud draamakonkursil osalejad.
Vabakoolis toimunud draamakonkursil osalejad. Foto: Pärnu vabakool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles