Andres Metsoja: Järjekordne uus Pärnu

Andres Metsoja
, Pärnu linnavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: PP

Meie kodulinn Pärnu on oma pika ajaloo jooksul kandnud mitut nime. Muu hulgas olnud Uus-Pärnu, mis 1318. aastal linnaõigused saanuna 300 aastat hiljem ostis ja liitis endaga Vana-Pärnu alad. Nüüd on sündinud järjekordne uus Pärnu.

Argises saginas me vahest ei märkagi praegu toimuva ajaloolist tähendust. Märksa huvitavam ja olulisem on meile see, mis meie elus muutub või paigale jääb. Haldusreform ja omavalitsuste liitumine on seotud nii ootuste kui hirmudega. Isegi nigelavõitu olevik tundub tihti parem kui tundmatu ja ebakindel tulevik.

Valimisliit Pärnu Ühendab, Keskerakond ja Isamaa ja Res Publica Liit sõlmisid julgelt tulevikku vaatava valitsemisleppe. Meie arusaamine Pärnu ees seisvatest probleemidest ja ülesannetest on ühtne. Ääremaastumine, sotsiaalne ja majanduslik kuhtumine, noorte väljaränne, Eesti elu koondumine Tallinna ja Tartusse ja ülejäänud piirkondade vaikne allakäik. See protsess toimub, kuid me ei kavatse hääletult alistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles