Lift on, aga sööklasse sellega ei pääse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli liftiga on võimalik sõita hoovi, esimese ja teise korruse vahet. Söökla aga asub keldrikorrusel.
Pärnu Vanalinna põhikooli liftiga on võimalik sõita hoovi, esimese ja teise korruse vahet. Söökla aga asub keldrikorrusel. Foto: Urmas Luik

Ratastoolilast kasvatav Andri Arula on nördinud: “Pöidlad pihus, ootasin Vanalinna kooli remonti. Nüüd on seal lift, aga ratastooliga igale poole ikka ei saa.”

Arula tütar Amelie Suzette õpib Pärnu Vanalinna põhikoolis. 1902. aastal valminud arhitektuuri- ja kultuurimälestise söökla asub hoone keldrikorrusel. Maja välisküljele ehitatud liftiga on võimalik sõita hoovi, esimese ja teise korruse vahet.

“Põhimajas ei pääse sööklasse, tugiisik toob toidu klassi. Enamik tunde toimub võimlahoones, kuhu võinuks samuti lifti teha, ja Rüütli tänava majas, kuhu pääseb mööda kaldteed,” kirjeldas Arula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles