Pärnumaal pandi tänavu riigimetsa kasvama üle 2,3 miljoni puu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseistikud. Foto on illustreeriv.
Kuuseistikud. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) pani tänavu riigimetsa kasvama 21,2 miljonit metsataime, neist üle 2,3 miljoni Pärnumaal.

Nagu kogu Eestis pandi Pärnumaalgi kasvama kõige rohkem mände, ligikaudu 1,3 miljonit taime. Kuuski istutati 955 000 ja kaski 109 000. Maakondade võrdluses uuendas RMK riigimetsa kõige rohkem Ida-Virumaal (ligemale kolm miljonit), Pärnumaa asub teisel ja Lääne-Virumaa 2,1 miljoniga kolmandal kohal.

Eesti peale istutas RMK sel aastal 10,7 miljonit mändi, 9,2 miljonit kuuske ja 1,1 miljonit kaske. Võrreldes eelmise aastaga suurenes riigimetsa istutatavate taimede kogus üle miljoni võrra.

RMK metsakasvatustalituse juhataja Toomas Väädi sõnade kohaselt oli tänavune jahe ja niiske kevad soodne istutustöödeks, taimed on hästi kasvama läinud. "Kevadised hiliskülmad lõid küll plaane segamini, kuid kõik tööd said tehtud, samuti sügisistutus," sõnas ta.

"Istutatud taimede arv on ainult üks näitaja, olulisem on raiesmike uuenenuks arvestamise pindala ja seal valitud eesmärgipuuliigi väljakasvatamine. Praegu tegelemegi metsauuendusalade hooldamise ja noorendikes valgustusraietega, mida teeme kokku 43 600 hektaril ehk neli korda suuremal pindalal kui lageraiete pindala aastas. Noore metsa hooldamine on metsakasvatuses kõige olulisem etapp," selgitas Väät.

Kokku uuendas RMK sel aastal metsa 11 000 hektaril, millest istutati 7400-l ja külvati 300 hektaril. Looduslikule uuenemisele jäeti 1700 hektarit ja looduslikule uuenemisele aidati kaasa 1400 hektaril. Riigimetsa noorendamiseks vajaminevad taimed kasvatab RMK kaheksas taimlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles