Jooksusõltlased kogunevad Vändras

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu silkas Vändras talvistes oludes 530 jooksusõpra.
Mullu silkas Vändras talvistes oludes 530 jooksusõpra. Foto: Ardi Truija

Kolme päevaga kolm maratoni joosta? Pole probleemi. Vändra Mispo talvemaratoni peakorraldaja Joel Tints on seitsme päevaga seitsegi läbinud. “Inimvõimetel pole piire,” usub ta. Hea näide on tema hinnangul ultrasportlane Rait Ratasepp, kes läbinud kümme triatloni järjest.

Tintsi meelest on Vändras jooksjail ühine nimetaja – jooksusõltuvus. “Ma räägin, see on nagu haigus. Samamoodi võib küsida, mis sunnib kalamehi hommikul vara külma ja niiske ilmaga püüdma minema. Muhvigi ei saa ka veel. Sama on meie, jooksjatega, kes janunevad adrenaliini järele. Kui liikumisharjumus on kujunenud, ei ole sellest kerge loobuda. Pärast teed veel sauna, kaks õlut ja on jumala mõnus olla,” jutustas ta.

Homsest pühapäevani toimuval talvemaratonil kavatseb vähemalt 30 inimest läbida kolmel järjestikusel päeval maratoni ehk 42,2 kilomeetrit. Eri jooksudistantsidele on oodata üle 500 liikumissõbra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles