Niidupargi kooli lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagise internaatkooli ja hilisema Niidupargi gümnaasiumi asemele on kerkinud Pärnumaa kutsehariduskeskuse kompleks.
Kunagise internaatkooli ja hilisema Niidupargi gümnaasiumi asemele on kerkinud Pärnumaa kutsehariduskeskuse kompleks. Foto: Urmas Luik

Novembri lõpus 1997 tähistas Pärnu Niidupargi põhikool oma 34. aastapäeva uhiuude lipumasti sinimustvalget heisates. See oli konkreetne vastus president Lennart Meri 1. septembril kooliaasta avamisel avaldatud soovile, et iga Eesti kooli õuel kõrguks uhke lipuvarras.

Niidupargi põhikool sai lipumasti muretseda tänu kooli külastanud kristlastest norrakate kingitud 2000 Norra kroonile. Selle raha eest valmis täpselt kümne meetri kõrgune mast. Sünnipäev läks kooli ajalukku, sest peale lipumasti kingiti Niidupargi põhikoolile uus nimetahvel.

Põhikool ei saanud Niidupargis kaua olla, sest see ülendati peagi gümnaasiumiks. 2001. aasta oktoobri algul avati kooli euroremonditud söökla, millele kulus 2,9 miljonit krooni ja mis ajalehe kirjelduse järgi oli sel ajal linna koolisööklatest moodsaimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles