Soome turistide arv on Pärnus vähenenud

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pärnus. Foto on illustreeriv.
Turistid Pärnus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linna turisminduse uuringud vaatlesid linnakülalisi 1. maist 31. septembrini mullu ja tänavu. Muu hulgas selgus, et soomlaste hulk turistide seas on kahanenud, Aasia päritolu külastajate arv aga kasvab.

Kolmapäeval Pärnu linnavalitsuse korraldatud turismikonverentsil võrdles linnaarengu peaspetsialist Merle Mägi Pärnu linna turisminduse uuringuid, mille olid teinud uuringufirma Positium ja statistikaamet. Väliskülastajate uuringust ilmneb, et Positiumi andmetel väisas Pärnut mullu maist septembrini 260 718 inimest (ööbinud turistid) ja tänavu samal perioodil ööbis siin 207 962 külalist. Seega on majutunud turistide arv langenud 52 756 võrra.

“Need numbrid hõlmavad ka välistöölisi. Positiumi andmetel on nende hulk keskeltläbi 30 protsenti. Seega on langus olnud natuke väiksem,” lisas linnavalitsuse turismi peaspetsialist Orvika Reilend.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles