Rail Balticu raudteetrassi ettevalmistus käib täie hooga

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Raudteetrassi Rail Baltic ehituse ettevalmistus käib, kuigi reaalne töö on veel mõne aasta kaugusel, trassi lähistel hakatakse lahti kaevama killustiku, liiva, kruusa ja muu materjali maardlaid.

Hiigelprojekt, millega Eesti ühendatakse raudtee abil Euroopaga, peaks plaanide kohaselt valmis saama 2026. aastaks, sel suvel ratifitseeris riigikogu Rail Balticu projekti ja Eestit läbiva 210. kilomeetri pikkuse raudtee ehituse projekteerimishange tahetakse välja kuulutada sel aastal, vahendav ERRi uudisteportaal.

Selleks, et Rail Balticut ehitada, on vaja ehitusmaterjale, näiteks liiva ja kruusa ning selleks tööd juba käivad. Lahti on läinud ka uuringute buum.

Keskkonnaameti maapõuebüroo maapõue peaspetsialisti Martin Nurma sõnul on sel aastal keskkonnaamet välja andnud 65 geoloogilise uuringu luba. «Kui vaatame eelmisi aastaid, siis jääb see number 21 ja 33 vahele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles