Avo Keel 18-aastasest Maarist: temast tuleb Esnadest ja Rikbergist paremgi mängija

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Maar järjekordset palli päästmas.
Silver Maar järjekordset palli päästmas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Käimasolev võrkpallihooaeg on toonud esile taas mitmeid verinoori Eesti mängijaid, kes ka täismeeste seas silmapaistvaid esitusi suudavad pakkuda. Üks taolisi näiteid on kahtlemata Pärnu Võrkpalliklubi 18-aastane libero Silver Maar.

«Kolmapäevases karikamängus Tartuga vaatasin ja imestasin, kuidas selliseid palle kätte on võimalik saada. Täna näitab ta end sama heast küljest,» kiitis abikommentaator Andrei Ojamets eilses teleülekandes, kus Pärnu pidi tunnistama Selveri 3:2 paremust, Maari tegutsemist.

Pärnu põhimeheks kerkis Maar suvel, mil meeskonna senine põhilibero Edgar Järvekülg teatas sportlaskarjääri lõpetamisest.

«Temast tuleb kõva mängija. Kes Maarist üldse aasta või kahe pärast kõvem võiks olla?» viskab Pärnu peatreener Avo Keel noore hoolealuse osas küsimuse õhku. «Ilmselt ma mäletaksin, kui Eesti viimaste aegade paremad liberod Rait Rikberg ning vennad Sten ja Asko Esna oleks sellises eas niivõrd hästi mänginud. Aga ei mäleta, järelikult nad nii kõvad polnud. Ma arvan, et temast tuleb paremgi mängumees.»

Maari tugevuseks peab Keel kaitsemängu. «See pool on tal hetkel tugevam, aga kui ta jalgadesse jõudu juurde saab ja veel paremini liikuma hakkab, kujuneb temast ka hea vastuvõtja. Ta on ju alles 18-aastane, siin on aega areneda küll,» lisas Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles