Soome 100. aastapäeva puhul heisatakse lipud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Huik

Homme heisatakse Soome Vabariigi 100. aastapäeva puhul Eesti lipud.

Soome Vabariik tähistab homme oma 100. aastapäeva ja selle ainukordse sündmuse äramärkimiseks otsustas Eesti valitsus anda kõigile riigi- ja omavalitsusasutustele, samuti avalik-õiguslikele isikutele korralduse heisata riigilipp. "Soome vennasrahva pidupäeval on Eesti lippu oodatud heiskama kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid. Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul," teatas riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed.

Soome iseseisvus 6. detsembril 1917. Vabariik kuulutati välja pärast enamlaste riigipööret Venemaal, kui Vene keisririigi koosseisu kuulunud Soome suurhertsogiriigi parlament Eduskund langetas esmalt 15. novembril otsuse tunnistada end kõrgeimaks võimuks Soomes, seejärel kuulutas 6. detsembril Soome iseseisvaks riigiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles