Trepp tõuseb Tuhu soo kohale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torn on omapärase välimuse ja heleda kanga varjus galeriina viie meetri kõrguse platvormini kulgeva trepiga.
Torn on omapärase välimuse ja heleda kanga varjus galeriina viie meetri kõrguse platvormini kulgeva trepiga. Foto: Urmas Luik

Taevavõlvi lillakaskollaseks värviv päike heidab loojumise eel särava pilgu üle Tuhu soo ja selle laudtee algusesse kerkinud Trepile, millelt kohalik Kiska küla mees pikksilmaga ümbrust uurib.

“Varem oli siin ka vaatetorn. See lagunes ära, aga nüüd on asemele ehitatud tõeline meistriteos,” ütleb mees, pakib pikksilma kotti ja astub kindlaid astmeid pidi allapoole. Sinna, kus maanteeni viiv lai laudtee on osaliselt vee all nagu kogu raba. Veidi aja pärast on kuulda, kuidas autorattad üle kruusatee lainetavas vees pladisevad, justkui aerutaks keegi järvel.

Viie meetri kõrguselt avaneb vaade kidurate mändidega Tuhu maastikukaitsealale, mis võtab enda alla 3710 hektarit ja moodustati 1981. aastal eelkõige suure madalsoo kaitseks. Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on siia ehitanud veidi üle kilomeetri pikkuse laudtee, mille üks harusid jõuabki välja vastse trepptornini, mis ametlikult avatakse eeloleva laupäeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles