Katuseraha turgutab kirikuid ja seltsimaju

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10 000 euort saab katuseraha MTÜ Tori Kiriku Taastajate Ühendus.
10 000 euort saab katuseraha MTÜ Tori Kiriku Taastajate Ühendus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaale enim regionaalse arengu toetust ehk katuseraha lubava riigikogulase, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Andres Metsoja sõnutsi ei ole poliitiline rahajagamine ideoloogia poolest õige, ent toetusest loobumist pole samuti arutatud.

Katuseraha jaotamisest otsustas loobuda Reformierakond. Erakonna riigikogu fraktsiooni pressinõunik Reti Meema vahendas, et Jüri Jaansonilt palus toetust Tammiste hooldekodu, aga ühise otsuse järgi läheb katuseraha summa riigieelarve struktuurse defitsiidi katteks.

Vabaerakonna meedianõunik Epp Alatalu teavitas, et Vabaerakond on algusest peale olnud regionaalsete investeeringute ehk katuseraha jagamise põhimõtte vastu ja sel põhjusel paigutatakse 2018. aasta eelarves “oma” raha riigi 100. aastapäeva fondi. Sealt saavad küla- ja asumiseltsid ja teised vabaühendused taotleda raha kohalike kogukondade ettevõtmiste toetuseks. Fondi rahaga majandab MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles