Noorte leiutajate paremikust leiab pärnakaidki

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps, preemia saanud Ruudi Seppel ning Eesti Teadusagentuuri tegevjuht Kairi Jaanson.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps, preemia saanud Ruudi Seppel ning Eesti Teadusagentuuri tegevjuht Kairi Jaanson. Foto: Eesti Teadusagentuur

Täna autasustati Tallinnas õpilasleiutajate riikliku konkursi parimaid, kelle hulka jõudsid Pärnu nooredki. Preemiad andsid üle Eesti president Kersti Kaljulaid ja haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Minister Reps tänas preemiate üleandmisel kõiki õpetajaid ja koole, kes lastes leidlikkust arendavad ja eluliste probleemide lahendamise õppekavaga siduda oskavad. "Lapsed on meid ümbritseva suhtes tähelepanelikud, nad märkavad seda, mida tuleks muuta, ja mõtlevad sellele, kuidas seda teha. Leiutajate konkurss toetab noorte loovust, aga juhib neid ka rakendama seda, mida nad koolis on õppinud," ütles ta.

1.–4. klasside õpilastele anti välja neli esimest preemiat, millest üks tuli Pärnu Tammsaare lasteaia poisile Ruudi Seppelile, kes mõtles välja kruvikraani. See on paki külge kergelt kruvitava tihendiga kraan, mille abil saab pakist mahla või piima kergemini kätte.

5.–9. klasside arvestuses välja antud kahest esimesest preemiast tuli üks samuti Pärnu: vabakooli 8. klassi õpilasele Päär Suursillale töö "Jalalingid mootorrulale" eest. Jalalingid on elastsest plastist painutatud, jalakuju järgivad rulalaua-aasad. Leiutis on mõeldud eelkõige mootorrula tarvis, et muuta sõit tehniliselt huvitavamaks ja kiiremaks, aga ka turvalisemaks.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps, preemia saanud Päär Suursild ning Eesti Teadusagentuuri tegevjuht Kairi Jaanson.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps, preemia saanud Päär Suursild ning Eesti Teadusagentuuri tegevjuht Kairi Jaanson. Foto: Eesti Teadusagentuur

 5.-9. klasside kategoorias said teise preemia Pärnu Vabakooli 9.klassi õpialsed Janar Varik, Rain Lääne ja Alexsander Ždan töö „Mugav pistik ja stepsel“ eest.

5.-9. klasside kategoorias sai kolmanda preemia Uku Karel Vellet, kes käib Pärnu Vanalinna Põhikooli 5. klassis. Vellet sai preemia töö „Värvipimedust teesklevad prillid“ eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles