Paljud kasutavad pesumasinat valesti

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie lehe lugeja siidikleit on juba kuus kuud kapis seisnud, sest Pärnus ei ole mitte üheski keemilises puhastuses ainet, millega seda kleiti puhastada tohiks.
Meie lehe lugeja siidikleit on juba kuus kuud kapis seisnud, sest Pärnus ei ole mitte üheski keemilises puhastuses ainet, millega seda kleiti puhastada tohiks. Foto: Urmas Luik

Detsember on jõulupidude aeg, mil peoriided peavad puhtad olema. Tihtilugu ei taha jonnakamad plekid kodus pestes välja tulla ja rõivaese tuleb viia spetsialistide kätte keemilisse puhastusse. Asjatundjad selgitavad, miks on targem oma rõivad professionaalidele usaldada, ja räägivad, milliseid riideid ehk ei tasugi keemilisse puhastusse viia.

Pärnus võtavad eraisikutelt rõivaid keemilisse puhastusse Pernau pesukoda, Kliin ja pesumaja SOL.

SOLi pesumajade juhataja Anu Tiide sõnutsi leidub kindlasti niisuguseidki plekke, mis isegi keemilises pesus maha ei tule. “Kõik oleneb esiteks sellest, mis materjalil plekk on. Ja mõni plekk, näiteks Makroflexi oma, ei eemaldugi,” selgitas juhataja. “Kui plekk on näiteks siidikleidi peal, saab väga paljudel juhtudel kohe öelda, et oi-oi, see plekk küll maha ei tule, sest keemiline puhastus kahjustaks materjali ja värvi. Aga seda ütleb juba poe kogenud vastuvõtja, nii et igal juhul tuleks eset näidata puhastajale, kes siis annab oma professionaalse hinnangu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles