Otse-eetris: riigitöö maale kolimisega segatakse vett

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala ja Kalev Vilgats arutlesid saates "Aktuaalne Pärnumaal" riigitöökohtade Tallinnast välja kolimise üle.
Siiri Erala ja Kalev Vilgats arutlesid saates "Aktuaalne Pärnumaal" riigitöökohtade Tallinnast välja kolimise üle. Foto: Regina Atka-Jaakson

Tänases Pärnu Postimehe ja Tre Raadio saates "Aktuaalne Pärnumaal" avaldas ajakirjanik Kalev Vilgats arvamust, et riigitöökohtade pealinnast välja viimise teema tõstatamine võib olla riigipoolne katse meedia fookust olulistelt teemadelt kõrvale juhtida.

Vilgatsi hinnangul pole Tallinnast välja kolitavad 1000 töökohta Eesti ametnike koguarvuga võrreldes kõneväärt.

"Ametnike üldarv on 55 000! 1000 neist mööda riiki laiali jagada ei ole teab mis kangelastegu. Minul on selline kahtlane tunne... Kas ei ole jälle tegemist asendustegevusega, et ajutiselt juhtida tähelepanu ära mõnelt olulisemalt asjalt? Kasvõi meie ligadi-logadi uuelt riigieelarvelt," mõtiskles Vilgats.

Saatejuht Regina Atka-Jaakson Tre Raadiost kostis seepeale, et teemade kajastamine on meedia enda valik ja meedia enda käes on ka võim tuua fookus tagasi tegelikele valupunktidele.

"Eks kohalik meedia, maakondlik meedia võtab selle töökohtade teema kindlasti üles. Me ju kajastame ka uudiseid, kui mõni firma loob kümme töökohta," sõnas omakorda Siiri Erala.

Lisaks kõneldi saates Soome 100. juubeli tähistamisest ning hambaarstide ja haigekassa vahel tekkinud tülist.

"Aktuaalne Pärnumaal" on Tre Raadio eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles