Imearmas galerii: Pärnu loomade varjupaiga asukatel käisid päkapikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõuame vihmasel pärastlõunal Pärnu koduta loomade varjupaika. Juba väraval tervitab meid kaheaastane koerapoiss Augustus. „Alles leidsime ta, siiamaani ei ole keegi talle järele tulnud,“ selgitab varjupaiga töötaja. „Teate, ta on nii sõbralik, et ta poeks kohe kõigile sülle!“

Niisama sõbralikud kui Augustus on varjupaigas elavad kassid. Kiisusid leidub seal igas vanuses ja värvis. “Nad on kõik ühtmoodi armsad, aga iseloom erineb. Lähedust ja armastust tahavad nad aga tunda kõik,” räägib varjupaiga juhataja Anneli Matsi pisikese valge kassipoja pead silitades.

Varjupaiga juhatajal on meile seekord rõõmusõnumeidki. Suvel varjupaika toodud kurva saatusega Muri, keda omaniku elukaaslane pussitanud oli, haugub nüüd juba oma kodus. “See oli nagu saatus. Üks vanaproua astus nädalake tagasi meie uksest sisse ja tahtis väikest koera. Kui muidu oli Muri pelglik ja temaga oli raske kontakti leida, siis vanaprouat nähes tundis ta justkui oma inimese ära. Ta oli nii õnnelik!” räägib Matsi, sära silmis.

Varjupaika külastavad jõulude ajal vahvad inimesed, kes soovivad head teha. Matsi kutsub neid päkapikkudeks, kes aitavad koduta loomade jõuluaega helgemaks muuta. “Selle aasta jõuluannetuste eest plaanime osta kirurgitarvikute komplekti koerte ja kasside kastreerimiseks/steriliseerimiseks. Komplekti hind on 845 eurot. Kõik täiskasvanud kassid-koerad, kes varjupaigast uude koju lähevad, on opereeritud, et ei oleks muret soovimatute pesakondadega,” kinnitab  Matsi. Oma panuse komplekti soetamisse andis Pärnu Postimehe toimetus 145 euroga.

“Head inimesed teevad mind nii rõõmsaks. Ja õnneks ikka küsitakse, mida loomadel vaja läheb. Mis ma neile siis vastan: eks ikka kassiliiva, koerte ja kasside pehmet toitu. Neid kulub meie loomakestel iga päev üsna palju,” jutustab Matsi.

Pärnu kodutude loomade varjupaika saate toetada, kandes annetuse Varjupaikade MTÜ kontole SEB pangas EE561010220068203017. Selgitusse lisage märksõna “Pärnu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles