ERRS tunnustas rahva- ja rahvamuusika edendajaid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Leas noorte pärimusmuusikute võistumängimisel Viljandis.
Kai Leas noorte pärimusmuusikute võistumängimisel Viljandis. Foto: Eesti Pärimusmuusika keskus

Laupäeval andis Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts (ERRS) Haapsalu kultuurikeskuses aastapäevakontserdil üle Lokulauad valdkonna silmapaistvatele tegijatele. Tunnustuse pälvisid ka kihnlane Kai Leas ja Anna Raudkatsi tantsuselts.

ERRSi juhatuse esimees Kalev Järvela selgituse järgi on tunnustamise eesmärk esile tõsta rahvatantsu ja -muusika edendajaid. "Öeldakse, et töö ise kiidab tegijat, kuid tunnustades tahame omalt poolt tänada ja kinnitada, et oleme märganud nende inimeste panust valdkonna heaks," ütles ta.

Sel aastal jagati välja 14 tunnustust kümnes kategoorias.

Aasta rahvamuusiku tiitliga pärjati Kai Leas. Noor rahvamuusik, kes kadestamisväärse julguse ja vabadusega mängib mitut pilli, aitas suvel kajastada laulu-, tantsu- ja rahvamuusikapidu ja jõudis oma tubli tööga kümnete, kui mitte sadade tuhandete inimeste südamesse. Samuti tunnistati ta kevadel Viljandis noorte pärimusmuusikute võistumängimisel parimaks mängijaks poogenpillide I klassis.

Anna Raudkatsi tantsuselts valiti aasta korraldajaks. Tiitel tuli Ullo Toomi 115. sünniaastapäeva tähistamiseks korraldatud Toomi tantsude võistutantsimise ja Pärnu kontserdimajas kontsertetenduse "Kummardus Ullo Toomile" suurepärase korraldamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles