Pärnumaa võtab Peipsimaalt üle toidupiirkonna tiitli

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiluleib. Foto on illustreeriv.
Kiluleib. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Maaeluministeerium valis nelja kandidaadi seast 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks Pärnumaa. Aasta toidupiirkonda valitakse, et tutvustada kohalikke roogi ja toidukultuuri.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse 2016. aastast Eesti toidupiirkond, mille toodetud söögile ja toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu.

"Pärnumaale viivad toidupiirkonna tiitli värskete ideedega hea programm, tugev meeskond ja plaan siduda tervikuks nii Pärnu linn kui ka väljapoole jääv maapiirkond, toiduüritused ja kohalikud tootjad nii linnas kui ka maal, sealhulgas Kihnu saarel ja Soomaal. Kõik see kokku loob külastajale mitmekihilise sihtkoha ja palju avastamisrõõmu," ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Raudsepp selgitas, et Pärnumaa maitsete aasta tiitel antakse üle mai esimestel päevadel. Seega saab teema-aastaga seostada üritusi, mida korraldatakse 2018. aasta maist ülejärgmise aasta mai alguseni, mil toidupiirkonna tiitel rändab edasi järgmisele piirkonnale.

Ühes tiitliga antakse toidupiirkonnale üle 1,5 meetri pikkune kahvel. Mullu kandis tiitlit Hiiumaa, tänavu Peipsimaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles