Merekarud valutavad südant järelkasvu pärast

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupurjetamine väikestel kiiljahtidel kogub üha rohkem populaarsust.
Võidupurjetamine väikestel kiiljahtidel kogub üha rohkem populaarsust. Foto: Erakogu

Eesti purjetajad on hakanud otsima mooduseid, kuidas saaks noortele merekarudele pakkuda rohkem võimalusi oma lemmikalaga tegelda ja merekaugeid inimesi purjetamisbatsilliga nakatada.

“Meie avamerepurjetamise kõrget taset näitavad ilmekalt viimaste aastate medalivõidud rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, kuid ala arengu huvides ei tohi loorberitele puhkama jääda,” kinnitas Eesti jahtklubide liidu president Egon Elstein. “Olümpiaklassides purjetavate noorsportlaste meisterlikkuse tõstmise süsteem on hästi tööle hakanud, nüüd tuleb mõelda, kuidas oleks kõige otstarbekam propageerida avamerepurjetamist. Mida laiem on püramiidi alus, seda kõrgemaks saab selle ehitada.”

Pärnu jahtklubi kunagise kommodoori Elsteini sõnutsi on Eesti avameretoimkonna initsiatiivil käima lükatud projekt, mis näeb ette aidata jahtklubidel soetada noorte väljaõppeks suhteliselt odavaid väikesi kiiljahte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles