Avo Keele seiklused jõudsid kaante vahele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel.
Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel reedel ilmub spordiajakirjanik Märt Roosna sulest raamat "Terava keelega. Avo Keele ja võrkpallimeeskonna lugu". Teos räägib haarava ja värvika loo, kuidas võrkpall Eestis uuesti võrratuks muutus.

Keel on olnud nii patuoinas kui ka päästeingel. Ainus, kes on olnud osaline viimase nelja kümnendi tähtsamates sündmustes. Ta on hinnangutes õiglane, teritades vajaduse korral halastamatult keelt nii iseenda kui ka ülejäänute kallal.

Volleloos ei jää pallimatsude kõrval puudu intriigidest, pisaratest, haldjast ristiemadest, õnnelikest kokkusattumustest, lõbusatest pidudest ja lustakatest kihlvedudest.

Peale Keele sai selle raamatu tarbeks sõna üle 40 inimese, teiste hulgas võrkpallurit hoopis teiselt küljelt tutvustav abikaasa Kai, koondise rahastuspalve nipsakalt tagasi lükanud ekspeaminister Andrus Ansip, Tallinnas kaotanud Poola koondise juhendaja Raul Lozano, Euroopa meistriks tulnud lapsepõlvekaaslane Jaanus Lillepuu ja omal ajal pikalt vanema sidemängija varju jäänud Kert Toobal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles