Pärnust Ameerikasse lapsehoidjaks

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi unistab oma jõusaali avamisest. “Praegu teen palju trenni oma toas, mis on ka juba tasapisi jõusaaliks muutumas,” sõnas Mägi naerul sui.
Mägi unistab oma jõusaali avamisest. “Praegu teen palju trenni oma toas, mis on ka juba tasapisi jõusaaliks muutumas,” sõnas Mägi naerul sui. Foto: Erakogu

Pärnu neiu Siret Mägi kolis kolm ja pool aastat tagasi Ameerikasse hoidjaks koguni kuuele juudi pere lapsele. “Inglise keel oli mul koolis alati kõige nõrgem õppeaine ja kuna mul tekkis Tallinna ülikoolis riigi­teadusi õppides lõputöö kirjutamisega probleeme, sest enamik õppe­materjale oli inglise keeles, mõistsin, et pean julguse kokku võtma ja kas või aastaks ingliskeelsesse keskkonda elama minema. Nägingi Cultural Care Au Pairi programmi kuulutust, täitsin ankeedi ja esimeseks pereks, kes minust huvitatud oli, osutus juudi paljulapseline pere. See tundus hullumeelne!” meenutas Mägi oma teekonna algust.

Kuna Mägi kasvas üles ainsa lapsena, tundus mõte kuuelapselisest perekonnast esialgu üpris hirmutav. Pere ja sõbrad arvasid, et ta ei peaks seda pakkumist vastu võtma. “Aga kuna ma olen alati armastanud katsumusi, otsustasin siiski minna,” seletas ta. “Lendasin üksi üle ookeani, ise ei rääkinud inglise keeltki.”

Oma 25. sünnipäeva pidas ta USA basseinipeol suure maja katusel.
Oma 25. sünnipäeva pidas ta USA basseinipeol suure maja katusel. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles