Pärnu eripedagoogid lõid õppevahendid väikelaste kõne arendamiseks

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuest mängust koosneva komplekti abil saab väikelapsi lõbustada ja neid arendada nii kodus kui lasteaias või isegi logopeedi vastuvõtul.
Kuuest mängust koosneva komplekti abil saab väikelapsi lõbustada ja neid arendada nii kodus kui lasteaias või isegi logopeedi vastuvõtul. Foto: Erakogu

Pärnu väikelastekooli õpetaja-koolijuht ja eripedagoog Surju põhikoolis Hilve Kivipõld-Verbitskas ja Pärnu Mai lasteaia eripedagoog Kristiina Kunto on veendunud, et mäng on väikelapsele peamine ja meeliköitvaim tegevus, mille käigus saab omandada teadmisi-oskusi ja arendada lapse tunnetuse eri tahke.

Sellele veendumusele tuginedes lõid nad aasta eest töö kõrvalt õppemängude kogumiku eesmärgiga toetada väikelaste kõne arengut.

“Kõnearenduslikud mängud ja materialiseeritud õppevahendid väikelastele” on saanud logopeedide tunnustuse ja praeguseks on soetanud need õppevahendid endale paljud Eesti lasteaiad. Vast on valminud arvukate logopeedide ja eripedagoogide palvel õppemängude minivariandid, mis on koondatud töövihikutesse. Boonusena on juurde lisatud teadmisi ja oskusi kinnistavad lisamängud. “Eesmärk on täiustada lastepäraste vahendite ja mänguliste võtetega mudilaste eakohast kõnearengut,” sõnas Kivipõld-Verbitskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles