Riik andis Pärnumaa lasteaedadele toetust

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suigu lasteaed- algkool.
Suigu lasteaed- algkool. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Riigihalduse minister Jaak Aab kinnitas lasteaedade rekonstrueerimise toetused. Teiste hulgas said raha Pärnumaa lasteaiad: pea 400 000 eurot eraldati Pärnu Tralli lastaiale, Suigu lasteaeda toetatakse üle 200 000 euroga.

Kui suvel otsustati toetada 42 lasteaeda, siis nüüdseks suurendati meetme eelarvet 2,6 miljoni võrra ja toetuse saavad kõik taotluse esitanud 52 lasteaeda kogusummas 14,7 miljonit eurot. Eelarvet suurendati, sest CO2 kvoodi müügitulu laekus oodatust rohkem.

Tralli lasteaeda toetab riik energiatõhususe parandamiseks 391 614 ja Suigu lasteaia rekonstrueerimist 258 352 euroga.

Varasema otsusega määrati toetus Pärnu Tammsaare ja Kastani lasteaiale ning Vändra alevi lasteaiale Rukkilill.

"Mul on hea meel, et leidsime toetusraha ka esialgu sellest ilma jäänud lasteaedadele. Ühest küljest on see vajalik omavalitsustele endile, mis saavad küttekuludest säästetud raha investeerida oma elanike heaolu suurendamisse, teisalt on see rõõmusõnum lapsevanematele," ütles Aab. "Kui lasteaiad on soojad, turvalised ja heas korras, püsivad võsukesed terved ja reipad ning toovad meelerahu oma vanematele."

Toetus on mõeldud omavalitsustele, et rekonstrueerida lasteaedu, parandades nende energiatõhusust ja vähendades ülalpidamiskulu. Toetusraha antakse Eestile laekuvatest CO2 kvoodi müügituludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles