Kalle Kroon: Sindi langematu pais, lõhed ja ujula

Kalle Kroon
, mag art, SA Eesti Forell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni Sindi pais takistab kangekaelselt kalade vaba liikumist, ei saa rääkida Pärnu jõest kui lõhejõest.
Kuni Sindi pais takistab kangekaelselt kalade vaba liikumist, ei saa rääkida Pärnu jõest kui lõhejõest. Foto: Urmas Luik

Vastavalt Euroopa Liidu veedirektiivile 2000/60 pidid Eesti vooluveekogud jõudma aastaks 2015 heasse seisu. Pärnu Postimehe reporteri Tõnu Kanni artikli päisest selgus, nagu tõkestaks mistahes vastuseis keskkonnaagentuuri praegusele kavale rekonstrueerida Sindi pais tingimusteta koos Sindi väliujulaga Sindi paisu lammutamist (vt “Riik ei tea, millal Sindi paisutamm lõhutakse”, PP 23.11.17).

Samal ajal on selgunud, et Sindi paisu lammutamine lahus sealsest väliujulast pole probleem ja projekt ei vaja isegi ümberkirjutamist.

Niisamuti on teatanud Sindi paisu rekonstrueerimis­projekti juhtiv keskkonnaagentuuri töötaja Külli Tammur Pärnu Postimehes avaldatud teates Sindi paisu lammutusloa kohta (vt “Sindi andis loa vabrikutamm lammutada,” PP 02.12.17), et kuna tegu on kahe eri ehitusloaga, ei mõjuta Sindi ujula tarvis tehtavate tööde võimalik ärajäämine jõe süvendamisena Sindi paisu allalaskmist. Järelikult peab keskkonnaagentuur üksnes oma tööd tegema: lammutama selle paisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles