Pärnumaa lapsed esitasid üle poole tuhande mündikavandi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheeurone münt.
Kaheeurone münt. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ületuleval aastal tähistab laulupidu 150 aasta juubelit, mille puhul keskpank laseb ringlusse erikujundusega kaheeurose mündi. Mündi kujundus selgub kuni 19aastaste laste-noorte joonistuskonkursil. Üldvõitja otsustab rahvahääletus tuleval kevadel.

Kogu riigist laekus konkursile peaaegu 8000 kavandit, Pärnumaalt 545. Töid esitati neljas vanuserühmas:  koolieelikud ja kuni 3. klassi lapsed, 4.–6. klassi õpilased, 7.–9. klassi õppurid, gümnasistid ja kuni 19aastased.

Järgmise aasta alguses koguneb žürii, kes valib saadetud joonistuste seast välja kaheksa, mis osalevad rahvahääletusel. Igast vanusegrupist jõuab hääletusele kaks tööd. Žüriisse kuuluvad juubelilaulupeo peadirigent Peeter Perens, dirigent Maret Alango, helilooja Pärt Uusberg, Eesti rahvusringhäälingu lasteprogrammi vanemtoimetaja Margus Saar, kolm kunstnike liidu ja kolm Eesti Panga esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles